A felújítás utáni első baleset: telefon a kőpadlón

Van, hogy elérkezik az ember életében az a pont, amikor már nem azon kell görcsölnie, hogy lakást vehessen, hanem, hogy azt, amilye van felújítsa. Ez nagyjából hasonló idegrendszeri megterheléssel jár, de csodálatos érzés, amikor az ízlésünknek megfelelően alakított otthonunkba térünk haza nap, mint nap. Még sokáig „új” illata van a lakásnak, és mindenre úgy vigyázunk, mintha a porcelánból lenne. Aztán lassan kitapasztaljuk, hogy mi mennyit bír, végül pedig a teszteléseink végkifejletje az, hogy elejtjük a telefont a vadonat új kőpadlon, ami szinte azonnal összetörik. Ez konkrétan velem történt meg, és abban a pillanatban nem is a készülék, hanem a padló miatt aggódtam, hogy ugye nincs semmi baja. Szerencsére a kő erősebb volt a műanyagnál, viszont akkor kezdtem el felfogni, hogy a szétesett telefont nemigen lehet használni. Manapság pedig nem lehet létezni okostelefon nélkül, ezért mielőbb valami szervíz után kellett néznem.

huawei akkumulátor csereHamar rátaláltam a telefonkijelzo.hu oldalra, ahol pont az ilyen balesetekre specializálódtak, vagyis azonnal is cserélnek kijelzőt vagy akkumulátort, ha éppen van raktáron abból a típusból. Annyi bosszantott egy kicsit, hogy én pont a város másik végén lakom, így rengeteg idő elment volna az ingázással. Ám erre is kitalált valamit a cég, mégpedig azt, hogy van egy futárszolgálatuk, amely abból áll, hogy eljönnek a telefonért, elviszik, megjavítják, aztán visszahozzák, és nekem még a küszöböt se kell átlépnem. A XXI. században ez egy olyan szolgáltatás, ami olyannyira megkönnyítit a városi ember életét, hogy azt a kis ráfizetést abszolút megéri. Így persze nem aznap kapom vissza a készüléket, de 1-2 napon belül minden visszaáll a megszokott kerékvágásba.

Felhívtam őket, hogy érdeklődjek, illetve, hogy ecseteljem a problémámat, majd megemlítettem azt is, hogy ha már úgy alakult, hogy náluk lesz a telefonom, akkor szeretném kicseréltetni a akkumulátort, mert nagyon-nagyon hamar lemerül, ami nem kevés fejfájást okozott már nekem. Rögtön hozzáírták a listámhoz a Huawei akkumulátor cserét is, így már csak a futárra vártam, aki délután jött is a készülékért.

Kifejezetten érdekes volt telefon nélkül ez a pár nap, és több tanulságot is levontam belőle. Egyrészt, rá kellett jönnöm, hogy igencsak a függője vagyok, és tényleg nem megyek sehová nélküle, hiszen „bármikor kereshetnek”. Ez a folyamatos készenlét – úgy gondolom – nem tesz jó az embernek, hiszen folyamatosan arra számítunk, hogy hívni fognak, aztán igazából egész nap senki sem kíváncsi ránk. Most, hogy volt alkalmam kipróbálni telefon nélkül is, például sokkal jobban tudtam élvezni egy sétát. Nem fotóztam mindent, nem nézegettem ötpercenként, így végre ki tudott kapcsolni az agyam. Ezektől függetlenül vártam, hogy elkészüljön, hiszen a munkámhoz feltétlenül szükséges, mégis már el tudom engedni, ha egy kis nyugalomra vágyom.

Két nap elteltével kerestek a boltból, hogy elkészült a telefonom, illetve, hogy egyeztessünk időpontot, amikor hozhatja a futár. Tényleg újjászületett a készülék, szinte szebb volt, mint új korában, így egy kicsit meg kellett magam erőltetni, hogy ne kezdjem el azonnal vadul nyomkodni, visszaesve a „baleset” előtti állapotba. Sikerült! Igazából ez csak elhatározás kérdése, ahogy egy lakás felújítás elkezdése is. Eleinte nagyon lelkes az ember, aztán nehezedik a kihívás, de kitartó és végig csinálja, mert tudja, hogy utána mennyire jó lesz. Szóval, telefon nélkül is van élet, de azért, ha összetörik, jobb mihamarabb megcsináltatni.