A kislányom legfőbb dekoreleme: a katicabogár játékok

Mikor új házba költöztünk a családdal, mindenki két feladatot kapott: válassza ki a saját szobáját, és dekorálja ki kedve szerint. Sosem voltunk a férjemmel azok a diktatórikus szülők, akik megmondják a gyerekeknek, hogy mivel és hogyan egészítsék ki az életterüket, most is úgy voltunk vele, hogy akkor fogják magukat jól érezni, ha maguk rendezhetik be a kis életterüket. A fiam már idősebb, ő nagy sportrajongó, van is egy elég szép gyűjteménye sportszerekből, poszterekből meg különböző relikviákból, de a lányom egészen más tészta. Ő odáig van egy népszerű rajzfilm-sorozatért, és kerek perec kimondta: ő katicabogár játékok gyűjteményével szeretné a szobáját díszíteni.

katicabogár játékok

Kezdetben, mikor még azt se tudtam, mi fán terem a Katicabogár és Fekete Macska sorozat, azt hittem, hogy tényleg a katicabogarakért rajong, de az első néhány kísérletemnél, mikor hazaállítottam, és voltak nálam katicabogár játékok, amiken a rovar a lényeg, akkor is örült nekik, de elmagyarázta, hogy tulajdonképpen ő ezt az animációs mesét imádja, és az ehhez kapcsolódó dolgokat szeretné gyűjteni. Persze, mondtam neki, kapsz zsebpénzt, aztán arra költöd, amire szeretnéd. Legalább addig sem valami hizlaló vagy káros marhaságra veri el, hanem a gyűjteménye gyarapítására.

Egyszer egy délután, miközben otthon dolgoztam a laptopomon, odarohant hozzám, és nagy lelkendezve újságolta, hogy mutattak neki egy webáruházat, ahol tömegével vannak a katicabogár játékok, és mindenképpen nekem is látnom kell. Szó se róla, a jatekwebshop.eu valóban felkészült a témában, és meglepő módon én sokkal magasabb árfekvésre számítottam, főleg egy ilyen franchise esetén. A kislányom sorra mutogatta a dolgokat, hogy ez mire jó, azt hogy kell használni, én pedig csak kapkodtam a fejemet. Kérte, hogy segítsek neki rendelni, persze nem mondhattam nemet, úgyhogy regisztráltam, és megrendeltünk egy-két dolgot, amire már összegyűlt a zsebpénze.

Azután eszembe jutott, hogy hamarosan születésnapja lesz, úgyhogy a család több olyan tagját is felkerestem, akik meg szokták ajándékozni a gyerekeket. Mindegyiknek elmondtam, hogy a kislány új dilije a katicabogár játékok, és erről az oldalról vegyenek valamit, ha igazán nagy örömet szeretnének neki szerezni. Örültek is neki, mert az ilyen jellegű tipp és ötlet mindig kincs! Úgyhogy összeállítottunk egy listát, hogy ne legyen kétszer ugyanaz, és megbeszéltük, hogy kitől mit fog kapni. Hú, azt a megdöbbenést a lányom arcán, mikor bontotta ki az ajándékait, és mindegyik Katicabogaras volt! Sosem felejtem el azt a fokozódó izgalmat, és a végén a kitörő örömet, mikor felfogta, hogy micsoda kis gyűjteményt kapott.

Persze a szobája egy-két napon belül megtelt a Katicabogár játékokkal, úgyhogy már nagyobb fejtörést okoz neki, mi az ami még hiányzik, és mi az, ami már megvan neki. Továbbra is osztom azt a véleményt, hogy inkább ezért rajongjon ennyi idősen, mint valami agyhalott valóságshowért, tehát ha megint gyűlik annyi pénze, hogy vegyen valamit, akkor megint segíteni fogok neki. Csak nehogy aztán hamar ráunjon, és menjen dobozba az egész kollekció…