A lakberendezőnk olyan csinos alkalmi overálban volt, hogy egyből tudni akartam, hol vette

Tavaly karácsonykor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy szeretnénk felújítani a házunkat. Az esküvőnk után nem sokkal építettük, és mire odáig jutottunk, hogy berendezzük, szinte már semennyi pénzünk nem maradt, így aztán a legtöbb bútorunkat vagy használna vettük, vagy, szintén használtan, rokonoktól és ismerősöktől kaptuk.

Habár eleinte egyikünknek sem tetszett a berendezés, ahogy teltek az évek, szépen lassan megszoktuk, hogy a házunk így néz ki. Persze sokszor ábrándoztam arról, hogy egyszer a mi házunk is stílusos, modern és tökéletes lesz, de sokáig ez csak álom volt. Mindig volt valami, amire éppen kellett a megtakarított pénzünk. Megjavíttatani a kocsit, kicserélni a mosógépet… Aztán pedig jöttek a gyerekek, és valljuk be, a gyereknevelés nem kevés pénzbe kerül.

Szerencsére az utóbbi néhány évben kicsit megváltozott a helyzet. A férjemet előléptették, és így minden hónapban több pénzt keresett, amiből többet tudtunk havonta félretenni. Évekig spóroltunk, hogy felújítsuk a házat. A gyerekeinkkel is megbeszéltük, hogy mit szólnának néhány változtatáshoz, ők pedig nagyon belelkesültek. Mindhárman szerettek volna saját szobát, ami teljesen érthető, mi pedig arra vágytunk Ferivel, hogy amerikai konyhás nappalink legyen, vagyis a ház nagy része legyen minél nyitottabb, hogy mindannyian egy légtérben lehessünk.

A házban sajnos minderre nem volt elég hely, viszont mikor vettük, akkor az eladó azt mondta, hogy adott esetben a tetőteret be lehet építeni, ha igényünk lenne rá. Nos, most volt rá igényünk, mivel a nappalin kívül csak két hálószoba volt a házban, abból egyik a miénk volt, a másik pedig a gyerekeké. Konzultáltunk egy építésszel, aki megerősítette, hogy a tetőteret valóban be lehet építeni, mert alkalmas rá a ház szerkezete. Megörültünk ennek az információnak és egyből meg is kezdtük a munkát. Az első lépés a tervezés volt. Elmondtuk az építésznek, hogy nagyjából mik lennének az elképzeléseink, ő pedig ez alapján készített egy rajzot, amire szinte egyből rábólintottunk, mert tökéletes volt.

A tervek alapján a nappalit, a konyhát és az étkezőt egybenyitják. A mi hálószobánk marad a földszinten, a gyerekek régi szobája pedig teljesen megváltozik: nagyjából a harmadából gardrób szobát alakítanak ki, a maradék tér pedig alkalmas arra, hogy elférjen az emeletre felvezető lépcső. A tetőtér beépítésének köszönhetően a ház kétszintes lesz. Az emeleten három gyerekszoba lesz, illetve egy kicsi, zuhanyzós fürdőszoba is, hiszen öt emberre nem árt, ha két fürdőszoba van a házban.

A felújítás viszonylag hamar, alig néhány hónap alatt elkészült. Mikor készen lettek az új helyiségek, akkor már nem volt más hátra, mint berendezni a házat. Erre a célra felbéreltünk egy lakberendezőt, mert szerencsére még ez is futotta a keretünkből. Az egyik barátnőm ajánlotta a lakberendező hölgyet, aki elsőre is nagyon szimpatikus volt mindkettőnknek. Linda nemcsak minket, hanem a gyerekeket is megkérdezte arról, hogy milyen szobára vágynak, és ezt a gyerekek is kifejezetten értékelték.

Linda stílusa nemcsak a munkájában, hanem az öltözködésében is megmutatkozott. Akárhányszor találkoztunk, mindig nagyon csinos volt. Több alkalommal is alkalmi overál volt rajta amikért egyszerűen odavoltam. Korábban számomra az overál azt a pufi, téli ruhát jelentette, amit a gyerekekre adtam mikor kicsik voltak, nem is tudtam róla, hogy nőknek is gyártanak ilyen stílusos darabokat. Nem tudtam megállni, meg kellett kérdeznem Lindától, hogy mégis hol veszi ezeket a stílusos darabokat. Megosztotta velem, hogy egy webáruházból rendeli őket, és még azt is hozzátette, hogy abban a webáruházban nemcsak overálok vannak, hanem női ruhák széles választéka az alkalmi öltözékektől egészen a sportos ruhákig.

Már aznap este felkerestem a honlapot és tényleg rengeteg divatos és szép ruhát találtam rajta. Egyből rendeltem is magamnak két overált, illetve még néhány pólót és kardigánt is. Biztos vagyok benne, hogy máskor is fogok majd vásárolni ebből a webáruházból, mert nagyon meg voltam elégedve a rendelés minden momentumával.

Nemcsak a rendelt ruhákkal, hanem Lindával is teljes mértékben meg voltam elégedve, arról nem is beszélve, hogy a közös munka érdekes és izgalmas volt. Megbeszéltük, hogy milyen színek és anyagok mutatnának legjobban a házban és mindig találtunk olyan megoldást, ami az egész családnak tetszett és Linda szerint is megfelelő számunkra.

A régi bútoraink egy részét megtartottuk, de a nagyrészét lecseréltük. Linda a bútorvásárlásban is segített nekünk. Mire minden a helyére, úgy nézett ki a házunk, mintha egy lakberendezési tévéműsort néznék. Egyszerűen gyönyörű és tökéletes lett. Nemcsak divatos lett, hanem a mi ízlésünk is benne van minden négyzetcentiméterében, amit külön imádok. A gyerekek szobái is nagyon cukik lettek és boldogok voltak azért, mert ők is beleszólhattak abba, hogy milyen szobát szeretnének.

Ferivel megbeszéltük, hogy jó döntés volt spórolni erre a hatalmas átalakításra, mert így minden megy mindenhez és tökéletes lett a végeredmény. Ha apránként újítottunk volna fel ezt-azt, akkor hamarabb megszépült volna a ház, de én örülök, hogy türelmesek voltunk és kivártuk. Az elkövetkezendő húsz évben szerintem semmihez sem kell majd hozzányúlni, maximum a gyerekek birodalmához, amikor belépnek a tinikorba és változtatni szeretnének egy-egy bútoron, vagy a fal színén. Az én következő projektem pedig szerintem a kert lesz… De azt hiszem ott majd én magam szeretném végezni a munkát, mert mindig is szerettem kertészkedni.