A napelem esztétikája

Jelenleg épp azon dolgozom, hogy a házunk átalakítsam belülről. Már elég régiek a bútorok, nem igazán szeretem őket, meg azóta, hogy anno beköltöztünk, és megvásároltam ezeket a darabokat, egy jelentőset változott az ízlésem. Mivel otthonról dolgozom, elég sokat vagyok otthon, számomra tehát fontos, hogy a környezetem komfortos és inspiráló legyen. Így hát elhatároztam végre, hogy átalakítom a lakást belülről.

A minap pont egy bútorüzletben nézelődtem, mikor elkaptam egy beszélgetést két nézelődő ember között. A két barát arról beszélgetett, hogy egyikük nagyon sokat gondolkodott azon, hogy napelemes rendszert telepít a tetőre, jó ötletnek tűnik, hiszen a napelem EU pályázatból is megoldható, és úgy még nem is annyira vészesen költséges, mintha az ember saját zsebből szeretné finanszírozni. Végül azonban lemondott a dologról, mert a párja szerint nem esztétikus.

Nem akartam beleszólni ebbe, pedig nálam is van napelem, és igazából, ha jó típust választ az ember, akkor nagyon is diszkrét, egyáltalán nem ront az épület küldő esztétikai kisugárzásán. Sőt. Ráadásul tényleg van napelem EU pályázat, és így nem kerül egy vagyonba a napelemes rendszer megvásárlása és telepítése.

Én magam is napelemes EU pályázatot vettem igénybe anno, mikor a sajátom megvásároltam. Én a Pentele Solar oldaláról tájékozódtam, és aztán velük is vettem fel a kapcsolatot, mikor elhatároztam, hogy szeretnék belevágni a projektbe. Nagyon aranyosak voltak, nagyon gyorsan kijöttek a helyszínre, segítettek a papírmunkában is. És, ha engem kérdeznek, szerintem egyáltalán nem ront semmit a ház esztétikáján, emellett pedig környezetbarát és gazdaságos. Nekem minden ismerősöm csak dicsérte!