Bármi lehet dekoráció, ha ahhoz van kedvünk

Az én házam, az én váram – tehát úgy dekorálom ki, ahogy csak nekem tetszik. Az élettér mindenkinek a személyes szentélye, éppen ezért kétszer is érdemes megfontolni, hogy mi az, amivel dekoráljuk. Az ősember is be tudta rendezni a saját barlangját, tehát nekünk, akiknek milliárdszor annyi lehetőség és tárgy áll rendelkezésünkre szinte kötelességünk, hogy legjobb képességünk szerint tegyük szebbé a magunk kis “barlangját”.

Mindez egy olyan oldal kapcsán jutott eszembe, amit egy kollégám ajánlott nemrég a figyelmembe. A temérdek gyönyörű import és kézzel készült bőráru mellett ami különösen megragadta a figyelmemet az nem más volt, mint az orvosi táska. Bizony, igazi, hamisítatlan, hagyományos stílusú orvosi táskák, amilyenekkel régen és most is szívesen járnak az orvosok a kötelességük teljesítésekor. Még gyermekkoromból emlékszem, hogy amikor betegek voltunk a tesóimmal és ki kellett hívni a doktort, akkor ő is mindig egy hasonló darabbal érkezett, és nem tudhattuk, hogy éppen milyen csillogó eszközt varázsol elő belőle. Azóta persze szerte foszlott a misztikum, hiszen felnőtt fejjel már tudja az ember (legalább is van elképzelése), hogy mire voltak használhatóak azok a felszerelések, és egyre kevésbé szeretnénk tudni, hogy hogy is nézhettek ki gyakorlati használatban. Szóval a lényeg, hogy a Bagbox orvosi táskáiba belefutva támadt egy olyat ötletem, hogy miért is ne lehetne akár lakásdekorációként is használni? Egyre divatosabbak lesznek a különböző tematikus lakásdekorációk, egy barátom például mindenféle korok és népek közelharci fegyvereit állítja ki a házában, így szerintem simán lehetne akár egy ilyet is a helyiség díszeként. Ráadásul, kis plusz kötődésként, az egyik apai dédapám orvos volt és egy csomó érdekes orvosi és sebészeti eszköz még megvan a gyűjteményéből. Miért ne lehetne egy régies stílusú szobát vagy termet feldobni egy felújított vitrinnel, amiben ezek mellett a szerszámok mellett egy orvosi táska is helyet foglal? Sajnos dédapámé már réges-régen elveszett vagy megsemmisült (sajnos bármennyire masszívak, akkor sem tartanak örökké), így ez lenne az egyetlen darab, amit pótolni kellene. De ha végeredmény kárpótol, akkor minden forint megéri.

orvosi táska

A feleségem először idiótának nevezett, mikor előrukkoltam az ötlettel, szerinte teljesen felesleges a házunkat ilyesmivel dekorálni. Hogy egy kicsit megpuhítsam, először elmeséltem neki, hogy az orvosi eszközök megvannak, azokra egy fillért nem kell költeni, hiszen örökségből vannak. Azután megmutattam neki a Bagbox oldalát, és ez megadta neki a végső lökést. Meggyőztem, hogy a kollekció orvosi táska nélkül annyit ér, mint a teknős páncél nélkül, és amikor meglátta, hogy a webshopon milyen visszafogottan gyönyörű darabok vannak, rögtön belement a dologba. Plusz az is meggyőző erő volt számára, hogy harminc napos visszavásárlási garancia van, szóval ha mégis meggondolná magát, akkor van visszaút. Ennek már jó egy éve, és azóta sem bánja a döntését, mert a kis összeállítás a helyiség szerves része és díszítő eleme lett – pontosan ahogy elterveztem.

Azóta számos vendégünk megcsodálta, többek között két orvos is, akik a nejem volt osztálytársai. Mind a ketten el voltak ragadtatva, hogy milyen gyönyörű ez az orvosi táska, és azonnal el is kérték a Bagbox webes elérhetőségét, ugyanis mindenképpen akartak egy hasonlót maguknak is. Természetesen mindenben a segítségükre voltam, és készséggel megadtam nekik a webshop címét, ugyanis ha én laikusként is ennyire örültem egy ilyen táskának, akkor ők aztán végképp boldogok lehetnek, hiszen ők ki is tudják használni az általa nyújtott lehetőségeket.