Fontos, hogy a bálon csinos legyek, ezért választottam a swarovskit

A férjem munkája során nagyon sok helyen megfordul. Ő burkoló, de az az igazi, jó féle, régi típusú mesterember, aki nagyon precízen és szépen csinálja meg a munkáját, ráadásul gyorsan és normális áron. Ritka manapság az ilyen szakember Magyarországon, sőt, mondhatni nem is nagyon van, mert a mesterek többsége már kivándorolt külföldre, és aki itt maradt, sokszor nem éppen minőségi munkát ad ki a kezéből, mert gyorsan kell dolgozni a sok megrendelés miatt. A férjem nem egy pénzhajhász ember, őt sokkal jobban érdekli, hogy büszke lehessen a munkájára, mint hogy sokat keressen, ezért a szakmában nagy tiszteletnek örvend, nagyon elismerik őt.

Minden évben megrendezésre kerül a kamara által egy szakmai bál, ahova azokat a szakmabelieket hívják meg, akik valami maradandót vagy újszerűt alkottak. Mindenki nem jelenhet meg az eseményen, elég zárt a kör, így aki ott van, fontos embernek érezhet magát és annak is érzi. Ehhez mérten minden évben a férfiakhoz tartozó nők hatalmas versengésben vannak, hogy ki, milyen ruhában pompázik. Erre az alkalomra vár minden nő, hogy bemutathassa legjobb formáját a többieknek. A legdurvább, amit hallottam, hogy az egyik feleség azért nem jött el a bálra, mert 3 hónappal az esemény előtt szült és nem nyerte még vissza tökéletes formáját, így nem akart mutatkozni a többiek előtt. Néha azt gondolom, hogy a nők nem normálisak, de aztán rájövök, hogy én is az vagyok, szóval nem gondolhatok ilyet.

Na, szóval van ez a bál, és bár én nem megyek bele ebbe a gyerekes versengésbe, még is fontos nekem is, hogy csinosan nézzek ki, ha már eljutok egy bálra. Nem szoktam hatalmas túlzásokba esni, mint a többiek, nem veszek nagyestélyit bundával, csak egy kisestélyit szoktam valami szép ékszerrel feldobva. Szerintem ennyi is bőven elég, elvégre nem az angol királynő bálja ez, csak egy kamarai rendezvény, ahol a férfiak megoszthatják egymással tapasztalataikat, a nők meg csak dísznek vannak tulajdonképpen.

Vettem egy halványzöld ruhát az alkalomra, mély hátkivágással, mert azt gondolom, nagyon szép, mikor egy nőnek kint van a csupasz háta. Megvettem már hozzá a megfelelő táskát és a cipőt is, már csak az ékszerek vannak hátra. Sokat gondolkoztam, hogy milyet válasszak, mert először azt szerettem volna, hogy sima, egyszerű, fekete ékszereim legyenek, de aztán rájöttem, hogy az nagyon snassz lesz. Ez a ruha, amit kiválasztottam engedi, hogy az ékszer legyen a domináns, így belefér egy kis swarovski féle csillogás a képbe. Keresgéltem az interneten, hogy mi a választék, és találtam is egy oldalt, ahol a swarovski fülbevaló árak nagyon meggyőzőek voltak. Itt már biztos voltam benne, hogy ezek közül fogok választani egyet, csak még azt nem tudom, melyiket. Nem könnyű, mert mindegyik szép és elegáns, és legalább 5-öt eltudok képzelni a ruhámhoz viselve. Még lamentálok, és azt hiszem, kikérem a tesóm segítségét, aki jó érzékkel öltözködik, ő biztosan tudni fogja, hogy melyik lenne a tökéletes választás az alkalomra.

Nem akarok belefutni egyik jelenlévő nő megrovó pillantásába sem, csak azért, mert nem megfelelően választottam ki az ékszereimet. Remélem, jól döntök és nem lesz gond, mert ezek a nők nagyon kemények és kritikusak. És bár, mint említettem, nem érdekel a versengésük, nem szeretnék szégyenteljes helyzetbe kerülni. Ezért választottam a swarovskit, mert azok közül az ékszerek közül mindegyik gyönyörű és tudom, hogy bármelyiket is választom, nem igazán lőhetek mellé.

Persze, az is nagyon fontos nekem, hogy a férjem büszke lehessen rám. A sok műnő között én szoktam lenni az egyetlen, aki nem játssza meg magát és még a kollégái is szívesen keresik a társaságát, ezért büszke szokott rám lenni és igyekszem elérni ezt az idei alkalommal is. Fel is hívom a húgomat, hogy segítsen fülbevalót választani, és ha ez megvan, már teljesen össze is állt a kép az estére.