Kültéri burkolás a Pb gáz melegénél

Minden építkezés legnagyobb Achilles-sarka a téli időszak: a hidegebb idő beálltával a legtöbb munka elvégzése többször nehezebb lesz, ha nem is lehetetlen. Árkot ásni nem lehet a fagyott földbe, és nyílászáró cserére se lehet készülni, mivel a családok nem szeretik a falukban ágaskodó lyukat a téli hónapok közepén. És akkor ott vannak azok a feladatok is, amiket el kell végezni, de a hidegben, és legrosszabb esetben akár a hóban, sokkal nehezebbek: ilyen például a kültéri csempézés, ahol az ember órákon át gubbaszt a hideg kövön és dolgozik az ujjait használva.

Mivel én is hasonló munkakörben dolgozok (leginkább pont a csempézéssel szoktak megtalálni), ezért nálam ez egy valós probléma, amire megoldást kell találnom. Egyelőre pedig a Pb gáz vásárlásánál jobb ötletet nem találtam hozzá, de ezzel egyelőre elégedett vagyok: ha ugyanis egy gázzal működő melegítő mellett dolgozok, sokkal jobban meg tudok lenni, gyorsabban is haladok, és a közérzetem se olyan rossz a pislákoló lángocska mellett. Persze, ennek megvannak a költségei, és a Pb gáz csere is plusz időt jelent, de ezek elenyészőek ahhoz képest, hogy mekkora a haszon.

Hogyha nyaralót kell felújítanom, akkor a legtöbb vásárló előnyben részesíti, hogyha nem a nyár folyamán dolgozok, amikor ők is ott lennének. Nem szeretek ügyfelet lemondani, ezért hogy őket is boldoggá tegyem, télire is elvállalok munkát, és ahogy említettem, idén jött az újító ötletem: beszereztem egy kicsi, Pb gázpalackkal működtethető melegítőt az ilyen hideg hónapokra. Ez az jelenti, hogy amikor dolgozok, akkor bepakolom ezt és egy Pb gázpalackot a kocsimba, magammal viszem, és a helyszínen kihelyezem magam mellé.

Valamennyire pazarló ez a módszer hisz lényegiben egy nyitott légtért melegítek, de nekem mégis fontos az a kicsi meleg, amit a Pb gázpalack ad. Elvégre működnek ugyanígy Pb gázpalackkal melegítők a korcsolyapályáknál, éttermek teraszán, és ők is meg vannak elégedve vele, akkor nekem mi több kell?

Már csak sikeresen találnom kell egy olyan webshopot, ami mindezt tudja támogatni is. Nagyon fontos ugyanis, hogy az ár ne legyen túl magas, hisz amennyit én használom – legnagyobb lángra csavarva, rengeteg Pb gázt használva – nem is érné meg előbb-utóbb a munkám. A másik pedig, hogy a Pb gáz csere is zökkenőmentesen történhessen, ne kelljen túl sok plusz energiát fordítanom arra, hogy beszerezzem őket. A beszerelés már nem is problémás, mert meg tudom csinálni magam, műszaki emberként nem okoz túl sok nehézséget egy ilyen, így azon időt nem veszítek.

Végül sikerült a lehetőségek közül kiválasztanom egy olyat, aminél úgy láttam, hogy még a Pb gáz csere elvárásaimat is maradéktalanul teljesíteni tudják. Vállalják ugyanis akár a házhozszállítást is, így nem kell nekem külön elmennem érte, az értékes munkaidőmet használva, hanem mindig pont, amikor érzem, hogy már nincs akkora tartalékom, tudok a következő napokra rendelni egy újat. Ilyen módon túl sokáig se kell tartogatnom a Pb gázpalackokat, ami amúgy is veszélyes lenne.

Az üres palackok elvitelével már nem jelent olyan nagy problémát, hisz azokból csak megvárom, míg egy jó pár darab összegyűlik, és akár egybe, a jobb idő beálltával is elvihetem őket egy biztonságos gázcseretelepre, hogy újrahasznosítsák őket.

Mindez a Pb gáz csere olyan zökkenőmentesen történik, hogy nem is igényel sok befektetést a részemről, és amíg figyelek arra, hogy munka közben semmilyen szerszám ne kerüljön veszélyes közelségbe a bekapcsolt gázpalackhoz, csak jól járhatok a dologgal. Egészen más dolog úgy dolgozni, hogy egy kis, kéken pislákoló lángocska adja közben neked a meleget, mint amikor azon izgulsz, hogy le fognak-e fagyni az ujjaid a végére. És ezt mind a Pb gáznak, az olcsóságának és a gyors cseréjének köszönhetem.