Nem csak az utakon tud megvédeni, egy akciós bukósisak.

Végre sikerült belevágni a lakás felújításba. Nem várt ránk túl nagy munka, de úgy voltunk vele, hogy ha már belevágunk, csináljuk meg rendesen. Az első saját lakásunk, ami végre nem albérlet. És rettenetesen izgatottak voltunk. Sokáig vacilláltunk két lakás között, mivel az egyik gyönyörűen fel volt újítva, de nagyon kényelmetlen környéken volt, a másik pedig tökéletes lokalizációban volt, de felújításra szorult. Viszont mivel sikerült egy kevés pénzt megtakarítanunk, ráadásul a felújításra szoruló lakás jobb áron volt, ezért ebbe vágtunk bele.

Persze nem csak magunk voltunk, a kül- és beltéri burkoláshoz szakembert kellett hívnunk, de aránylag minden flottul és terv szerint haladt. Pár hónap alatt készen is állt a ház arra, hogy elkezdhessünk a lakberendezéssel foglalkozni. De azért még voltak hátra teendők.
Az új lakás és a régi között, motorral közlekedtem, amikor nem kellett valamit hozni, vinni. És pont ekkor történt meg ez az elképesztő eset, amire senki sem, de főleg én nem számítottunk. De ehhez egy kis előzetes történet mesélés is szükséges.

Mielőtt nekivágtunk volna a lakáskeresésnek és felújításnak, volt egy utolsó nagy beruházásom. Kellett egy úgy bukósisakot vennem. De mivel kezdtem egyre többet motorozni hosszú távokon is, ezért úgy éreztem, hogy ha beruházok egyre, akkor inkább többet rászánok, de akkor az legyen bombabiztos. Így találtam rá a Shox Motoros Webáruházra, ahol kedvemre válogathattam nem csak bukósisakok, de bármilyen motoros ruha és kiegészítő között. Neki is álltam kikeresni a legmegfelelőbb sisakot, de szembesültem vele, hogy ez éppen csak egy kicsit, de túl lőtt a büdzsémen. Ezért utána néztem, hátha van valami extra akció náluk. Tovább kutatva meg is találtam a megoldás, és sikerült egy másik oldal segítségével már csak egy hírlevél feliratkozással hozzá jutnom egy kuponhoz, amely 5.000 forint kedvezményhez juttatott. Így nem volt más hátra, mint megrendelnem az akciós bukósisakot, amit szerettem volna. Tökéletes mérettáblázatuk segítségével, pillanatok alatt kiválaszthattam a nekem megfelelőt, és ha esetleg nem lett volna kényelmes, vagy a méret nem stimmelt volna, nincs akadálya annak, hogy kicseréljem. Szóval megvásároltam a sisakot és tökéletes volt. Így azóta is minden alkalommal felveszem, még akkor is, ha csak 5 percre ülök a motorra.

Vissza térve a történetemhez, az egyik nap, amikor átugrottam az új lakásba, úgy döntöttem, hogy mivel csak egy doboz szerszámot viszek oda, kivételesen nem veszem le a sisakot, hanem csak térülök és fordulok. Amikor beértem a lakásba és kinyitottam az egyik szobának az ajtaját kicsit nagyobbra, hogy beférjek, a semmiből, egy a burkoláshoz használatos szerszám a fejemre zuhant. Akkorát koppant a fejemen, hogy még a szomszéd ház lakója is kijött a folyosóra, hogy megnézze, minden rendben van-e. Én is borzasztóan megijedtem. Azonnal felkaptam a fejemet, és néztem, hogy van-e még bármi, ami rá eshet. De szerencsére nem volt. Levettem a sisakomat és körülnéztem, illetve megvizsgáltam. A sisakon alig volt egy kis karcolás, míg a padlón jócskán meglátszott a nehéz szerszám nyoma. Nem hittem a szememnek. Ráadásul a legfontosabb, hogy nekem sem esett semmi bajom. Megvédett a bukósisakom, melyet pont a baleseteknél keletkező sérülések miatt vettem meg kicsit drágábban, hogy minőségileg jobb legyen.  Tátva maradt a szám és csak az járt a fejemben, hogy milyen hihetetlen, hogy egyszer nem veszem le bukósisakomat és akkor történik meg a baleset. Hogy hogy lehet ekkora szerencsém.

Teljesen hitetlenkedve távoztam és félig ijedten félig boldogan indultam haza, azzal a szívemben, hogy ha ez a sisak most nincsen, én több mint valószínű, hogy egy kórházi ágyon, vagy még valami, sokkal rosszabb helyen fekszem. De hála az akciós bukósisakomnak ez nem így történt.