Új garázsba új autógumik

Tavaly ilyenkor kezdtünk neki a garázsfelújításnak, de most jutottam el oda, illetve dolgoztam fel, hogy néhány tapasztalatot megosszak másokkal is. Először is: egy ilyen projektre nem lehet eléggé felkészülni, mert temérdek váratlan meglepetés éri az embert már az elejétől kezdve. Amit mindenkinek ajánlanék a nagy munkálatok előtt, az a szortírozás, lomtalanítás, különben az egész felújítás arról szól, hogy a felesleges dolgokat pakoljuk jobbról-balra, majd az egész mutatvány után rájövünk, hogy ki is dobhattuk volna. Nos, ezzel mi is így voltunk, amikor csak sebtiben összerántottuk a garázst és annak tartalmát, a több tucat autógumit, amit a párom mindig félretett, mondván, hogy majd jó lesz az még valamire. Egy idő után azon kaptuk magunkat, hogy mindig útban vannak, ezért javasoltam, hogy dobjuk már ki végre őket, mert amúgy is újakat kéne venni, ezek már túl régóta állnak egy helyben, biztosan van valami bajuk.

El is kezdtem keresgélni, hogy hol lehet könnyen beszerezni az új abroncsokat, ugyanis mindjárt itt a nyári szezon és cseréltetni kell. Találtam is több honlapot, de egy autógumi kereső weboldal kiemelkedett közülük. Ritkán látok olyat, hogy valami ennyire informatív és egyértelmű legyen, főleg egy annyira hozzá nem értőnek, mint, amilyen én vagyok.  Már rögtön a nyitólapon szembejön az, hogy vásárlás előtti információk, amik nélkül hozzá sem szabad kezdeni a kiválasztásnak. Tisztában kell lennünk az autónk paramétereivel, de az se elhanyagolható, hogy például milyen rendszerességgel, és milyen terepen használjuk azt, ugyanis van városi közlekedéshez, illetve kemény terepi viszonyokhoz való autógumi is. Van is egy kedves mezőgazdász barátom, akinek egy nagy terepjárója van – na, ahhoz is találtam ezen a honlapon abroncsokat, ugyanis vagy tíz világmárkát forgalmaznak, és azokon belül is több tucat választási lehetőségünk van.
Ekkor a gép elé ültettem a páromat, és a lelkére kötöttem, hogy válassza ki a mi autónkhoz passzoló gumikat, ugyanis a felújított garázsban nem fogjuk tovább tárolni a használhatatlan abroncsokat, mivel csak a helyet foglalják. Kis idő múlva önelégült mosollyal jött, hogy megrendelte, és valószínüleg a héten hozzák is. Hozzák? Ide? – kérdeztem, mire nagyon bólogatott, és elmondta, hogy nem neki kell értük menni, hanem házhozszállítják, így nem megy el erre egy egész délutánja. Csak egy hívást vár, amiben fixálják az időpontot, és a szállítás részleteit. Addig is, amíg várja a fuvart, legalább van ideje eltüntetni a régi gumikat.autógumi kereső weboldal

Két nap múlva hozták is az új szettet, a futárok pedig elmondták, hogy mostanában milyen sok a megrendelés, mert nagyon népszerű lett a házhozszállítás. Nem csak a kényelmi szempontot emelték ki, hanem azt is, hogy van, aki kifejezetten azért kéri, hogy spóroljon a saját benzinén, illetve, hogy addig is kevésbé szennyezi a környezetet. Fel is állítottak egy elméletet, miszerint, ha minél többen rendelnek házhoz, akkor annál kevesebben fognak útnak indulni, és ezáltal kevesebb lesz az autómennyiség is az uatkon. Igazat adtam nekik, ezért is jó ötletnek tartom az internetes rendelést, és a kiszállítást. Roppant egyszerű, főleg, ha ilyen nagyobb tárgyakról van szó, mint az autógumi. A mezőgazdász barátomnak se férnének be a kocsiba azok a speciális terepjáróra való gumik, ezért is ajánlottam neki utólag a gumidiszkontot. Hálás volt érte ő is.

Közben lassan, de elkészült a garázsunk, ahol már rend uralkodott és tisztaság, amitől én lettem nagyon boldog, a párom pedig az új felniktől és gumiabroncsoktól lett boldogabb, amivel büszkén gurult ki az új garázsból. Igazán megfiatalította az autót, meg minket is!